OKB: Ndalimi i Zikës mund të kërkojë insekte të modifikuara gjenetikisht OKB: Ndalimi i Zikës mund të kërkojë insekte të modifikuara gjenetikisht
Organizata Botërore e Shëndetit thotë se mund të jetë e nevojshme përdorimi i metodave kontroverse sikurse janë mushkonjat e modifikuara gjenetikisht për të zhdukur... OKB: Ndalimi i Zikës mund të kërkojë insekte të modifikuara gjenetikisht

Organizata Botërore e Shëndetit thotë se mund të jetë e nevojshme përdorimi i metodave kontroverse sikurse janë mushkonjat e modifikuara gjenetikisht për të zhdukur insektet që po  përhapin Zikën në dy Amerikat.

Virusi është lidhur me anomalitë e bebe të lindura me koka jashtëzakonisht të vogla në Brazil dhe në Polinezinë franceze, transmeton arbresh.info. OBSH e ka deklaruar virusin Zika një emergjencë globale, edhe pse nuk ka ndonjë dëshmi definitive se është ai që po shkakton defektet e lindjes.