Pseudodebati për Gjergj Kastriot Skënderbeun
Nga Moikom Zeqo Për Skënderbeun janë mijëra libra të shkruar, janë një koleksion i madh dokumentesh, që saktësojnë rezultanten historike të figurës dhe aksionit të tij në shekullin XV. Pra nuk është një fantazmagori dhe as një subjekt thriller, as dhe një motiv operete të lehtë. A duhet të... Më shumë
Asgjë s’mund ta trand miqësinë hebrenjo- shqiptare!
Nga Uk Lushi Hebrenjtë dhe shqiptarët janë popuj që kanë bashkëjetuar dhe bashkëpunuar qe 2000 vjet. Hebrenjë të shumtë ju gjendën Kosovës në ditët e saj më të vështira gjatë luftës për çlirim nga pushtuesit serbo-jugosllavë me 1998-99. Nuk ka asnjë dilemë që duhet dënuar çdo deklaratë që sulmon... Më shumë
Projekt i ri ruso-serb për Ballkanin
SHABAN MURATI  Rusia është qendra kryesore e prodhimit të ideve dhe të projekteve ekspansioniste serbe në Ballkan. Kjo u konfirmua përsëri këto ditë kur Sergej Zheleznjak, një nga politikanët dhe deputetët më të rëndësishëm rusë, nënkryetar i partisë sunduese të presidentit Putin “Rusia e bashkuar”, shpalli në 14 shtator... Më shumë
Propozim për lehtësimin e çantës së nxënësit
Duke qenë se në fillim të çdo viti shkollor bëhet problem dhe paraqitet si shqetësim i ligjshëm çanta e rëndë në shpinën e nxënësve të shkollave fillore, mendojmë se ky problem do të mund të zgjidhej me një përkushtim të përbashkët dhe me punë serioze të të gjithë atyre... Më shumë
Kozmopolitizmi, nacionalizmi dhe Skënderbeu
Shkruan: Kiço Blushi Të jesh kozmopolit do të thotë të quhesh qytetar i botës, t’i mohosh vetes të drejtën të jesh nacionalist, n’daç edhe patriot. Kozmopolitët kanë qenë specie e rrallë te ne, për arsye të kuptueshme historike. Vetëm vitet e fundit tek-tuk po del ndonjë i tillë, pa... Më shumë
Hajgare me Kosovën!

Hajgare me Kosovën!

Opinione 15 September, 2017, 10:09

Nga Mero Baze Kur vjen Behxhet Pacolli në Tiranë është në rregull puna. Këtu shteti e do. E para se është i pasur dhe të gjithë piramdës së shtetit dhe rrethit vanitoz të tyre, u ka vënë herë pas here avionin personal në dispozicion. U tregon histori të pazakonta... Më shumë
KATALONJA / Historia e një rajoni rebel
Politikisht, Katalonja ka identitetin e saj që dallon. Në fundin e shekullit 8, pasi murët kishin pushtuar shumicën e Spanjës por ishin dëbuar nga Franca e jugut, mbretërit frankë kijuan një seri shtetesh gjysmë të pavarur në kufi me qëllim që të parandalonin kthimin e murëve. Deri në fund... Më shumë
Një rresht për gratë

Një rresht për gratë

Opinione 12 September, 2017, 16:14

Nga Sibel Halimi Pavarësisht ndjeshmërisë që shfaqi, Haradinaj nuk arritur ta sfidoi veten dhe Qeverinë që drejton ai, duke lënë në dispozicion më shumë vende për gratë. I la vetëm dy gra, simbolikisht sa për ta eliminuar nga formulimi i çdoditshëm Qeveri një gjinore. Megjithatë, ky veprim është tregues... Më shumë
10 gjëra mbi 11 shtatorin, që të gjithë mund t’i kemi harruar
Dita e sotme shënon 15-vjetorin e sulmeve terroriste të 11 shtatorit 2001, që vranë 2977 njerëznë Nju Jork, Pentagon, dhe në një fushë të Pensilvanisë. Sulmet dhe reagimi ndaj tyre i kanë dhënë formë politikës së Amerikës për 15 vitet e fundit, duke lënë pas një komb që është... Më shumë
O Zot, shpëtoje Blendi Fevziun!

O Zot, shpëtoje Blendi Fevziun!

Opinione 8 September, 2017, 10:11

Nga Ylli Rakipi U mbyll një javë, që kolegët e mi, gazetarë të shumtë, miq, të afërt dhe të largët, më telefononin orë e çast dhe më flisnin vetëm për Blendi Fevziun. “Mitoman, i rrjedhur, i çmendur, i ikur nga kjo botë… si s’ka turp… si s’ka cipë…” Të... Më shumë