Jemi dashuruar të gjithë me Ana Kareninën, protagonisten fatkeqe të romancierit të madh rus Lev Tolstoi, dhe ndoshta të gjithë, të goditur ndaj sharmi...

Jemi dashuruar të gjithë me Ana Kareninën, protagonisten fatkeqe të romancierit të madh rus Lev Tolstoi, dhe ndoshta të gjithë, të goditur ndaj sharmi i një heroine të brishtë dhe pasionante, kemi pyetur veten nëse ajo kishte ekzistuar apo jo në jetën reale.

Pra ja një personazh real apo imagjinar?

E pra, Ana Karenina lindi nga delli krijues i tregimtarit të saj gjenial, një nga më të mëdhenjtë e shekullit XIX dhe i të gjitha kohërave, por nuk është tërësisht kështu, pasi ajo që i dha frymëzim që një ngjarje tragjike e kronikës së zezë, e cikla përfshiu një grua që Tolstoi e njihte, shkruan bota.al.

Gruaja e re, Ana Stepanovna Pirogova, pas një zhgënjimi dërrmues në dashuri, kreu vetëvrasje në 4 janar të vitit 1872, duke u hedhur nën një tren që po kalonte në stacionin Jasenki, pikërisht të njëjtin fat të trishtë që shkrimtari i rezervoi Anës në fund të romanit të tij të gjatë.