Përgatitni djathin e konservuar që ka shije fantastike dhe që ruan freskinë! Përgatitni djathin e konservuar që ka shije fantastike dhe që ruan freskinë!
Djathi i konservuar është një delikatesë sa tradicionale aq edhe moderne. Provoni këtë recetë për djath me shije fantastike, që qëndron freskët për kohë... Përgatitni djathin e konservuar që ka shije fantastike dhe që ruan freskinë!

Djathi i konservuar është një delikatesë sa tradicionale aq edhe moderne. Provoni këtë recetë për djath me shije fantastike, që qëndron freskët për kohë të gjatë dhe mbi të gjitha, për të shërbyer diçka ndryshe në tryezën tuaj.

Përbërësit:

1 kg djath
1 l vaj ulliri
rozmarinë
spec djegës
piper i zi kokërr
Përgatitja:

1. Djathin e prejmë në katrorë të vogël derisa është i freskët.

2. Shtojmë në kavanozë një rend djath, një melmesa si rozmarinë ,origano ,piper kokërr.

3. Prap djath, prap melmesa derisa të mbushet kavanozi.

4. Më pas shtojmë vaj ulliri derisa të mbushet kavanozi dhe mbyllim me kapak hermetikisht.

5. Kjo mënyrë e konzervimit të djathit ndihmon që djathi të qëndrojë për një kohë mjaft të gjatë me shije të mirë dhe aromatike.