Pesë shenja që tregojnë se cikli juaj menstrual po iu bën anemike Pesë shenja që tregojnë se cikli juaj menstrual po iu bën anemike
Gratë kanë tendencë të kenë më shpesh anemi se burra dhe shpesh herë ka të bëjë me menstruacionet e saj. Gratë që kanë gjakderdhje... Pesë shenja që tregojnë se cikli juaj menstrual po iu bën anemike

Gratë kanë tendencë të kenë më shpesh anemi se burra dhe shpesh herë ka të bëjë me menstruacionet e saj. Gratë që kanë gjakderdhje të rëndë gjatë periudhave të tyre janë në rrezik më të madh të anemisë me mungesë hekuri.

Të gjitha gratë që kanë gjakderdhje të rënda e kanë të vështirë të prodhojnë qeliza të kuqe të shëndetshme. Mungesa e këtyre qelizave mund të bëjë që ajo të ndjehet e lodhur, marramendje dhe e përgjumur, transmeton Gazeta Shneta.

Ndjeheni të lodhura gjatë gjithë kohës

Një nga simptomat kryesore të anemisë me mungesë hekuri është ndjenja e lodhjes. Nëse e vëreni vetën duke rënë vazhdimisht në gjumë gjatë gjithë ditës, të jeni të rraskapitura ose shumë të lodhura, mund të jeni anemik.

Rrahjet e zemres nuk janë në mënyrë të duhur

Anemia me mungesë hekuri mund të shkaktojë një rrahje të parregullt të zemrës që mund të ndjehet si “kalim” i saj ose rrahje shumë e shpejtë. Nëse vëreni që rrahjet e zemrës suaj nuk janë ato që ndjeni normalisht, konsultohuni me mjekun.

Ju nuk keni energji për seks

Anemia mund të shkaktojë një rënie të pjerrët të dëshirës seksuale tek gratë. Nëse një grua anemike, ajo thjeshtë mund të ndjehet shumë e lodhur për tu ngacmuar, ose nuk dëshiron të bëjë asgjë tjetër përveç gjumit gjatë kohës që e ka pushim.

Duart dhe këmbët tuaja janë të ftohta gjithmonë

Nëse jeni anemik, keni një qarkullim më të dobët, që do të thotë se duart dhe këmbët mund të ndjehen mjaft të ftohta gjatë gjithë ditës.

Gjithçka ju bën nervoz

Anemia gjithashtu mund të shkaktojë nervozizëm, kështuqë nëse ndiheni sikur gjërat e vogla iu bëjnë nervoz, mund të jetë anemia që po e bën këtë për ju.