Shërbimi Hakmarrës i Restorantit në Beograd ndaj Kosovës Shërbimi Hakmarrës i Restorantit në Beograd ndaj Kosovës
Një restorant i veçantë në kryeqytetin serb, Beograd ka marrë luftën Serbi – Kosovë në menunë e saj. Në kryeqytetin serb, kuzhinieri i Korçaginit,... Shërbimi Hakmarrës i Restorantit në Beograd ndaj Kosovës

Një restorant i veçantë në kryeqytetin serb, Beograd ka marrë luftën Serbi – Kosovë në menunë e saj. Në kryeqytetin serb, kuzhinieri i Korçaginit, Rade Vukojeviç, është i zënë me hakmarrje.

Nga ushqimi i Palaut deri te kuzhina e Komoros, Vukojeviq shërben ushqim nga vendet që nuk e njohin Kosovën ose nuk kanë revokuar njohjen, siç është ishulli i vogël Micronesian në Paqësorin Perëndimor.

Menutë e mëparshme kanë parë mish pule Madagaskani, qafën e mishit të derrit të Laotion dhe qebapa pule Lesoto të shërbyer për drekë.

Pronari i restorantit Vojin Quçiç tha se këto menutë u hapën në gusht 2017.

“Ne kemi bërë enët nga 65 vende që nga ajo kohë, nga të cilat 13 morën preferencë të veçantë në listë, sepse ata tërhoqën njohjen e Kosovës”.

Derisa Kosova feston shpalljen e pavarësisë së saj të vitit 2008 më 17 shkurt, lokali serb “Korcagin” është duke shërbyer pjata nga vendet që nuk e njohin Kosovën, raporton Insajderi.

Paravërisë e Kosovës njihet nga më shumë se 100 vende, por jo edhe nga Serbia e cila fitoi luftën nga ajo në vitin 1999.

Vitin e kaluar Kosova ka vendosur një taksë prej 100 përqind ndaj mallrave serbe derisa Beogradi ta njohë shtetin e Kosovës dhe të ndalojë pengimin që ajo bënë për anëtarësimin e Kosovës në organiztat ndërmbëtare.

Serbia ka thënë se taksa të cilën e ka vendosur Kosova i ka kushtuar shumë bizneseve të saj dhe nuk do të marr pjesë në dialog derisa ajo të hiqet.