Shikoni si duket Palmira pas largimit të ISIS (FOTO/VIDEO) Shikoni si duket Palmira pas largimit të ISIS (FOTO/VIDEO)
Forcat qeveritare në Siri ia dolën me sukses që t’i shporrin luftëtarët e Shtetit Islamik nga Palmira të shtunën dhe tani përgatiten për të... Shikoni si duket Palmira pas largimit të ISIS (FOTO/VIDEO)

Forcat qeveritare në Siri ia dolën me sukses që t’i shporrin luftëtarët e Shtetit Islamik nga Palmira të shtunën dhe tani përgatiten për të marrë fortesën e Isis-it, Rakan, sipas televizionit shtetëror.

Trupat siriane dhe milicitë aleate të mbështetura nga bombardimet ruse kishin thuajse tre javë në ofensivë në përpjekje për ta rimarrë qytetin e rëndësishëm i cili ra në duart e ekstremistëve majin e vitit të kaluar.

“Palmira do të jetë baza qendrore për operacione të mëtejshme… kundër Daesh në shumë zona, së pari në Deir Ezzor dhe Raka”, njoftoi ushtria nëpërmjet deklarate të përcjellë nga televizioni shtetëror, duke përdorur emrin arab për ISIS.

11-21111-19444-10555-8

333-13