Shtojzovallet në paradën e Malësisë së Madhe (FOTO) Shtojzovallet në paradën e Malësisë së Madhe (FOTO)
Çikat më të bukura, xhubletat më elegante, ngjyrat më të gjalla, vështrimet më të zgjuara, fjalët më të mençura, dashamirët më të fortë, mblidhen... Shtojzovallet në paradën e Malësisë së Madhe (FOTO)

Çikat më të bukura, xhubletat më elegante, ngjyrat më të gjalla, vështrimet më të zgjuara, fjalët më të mençura, dashamirët më të fortë, mblidhen çdo vit në Logun e vlerave të trashëgimisë kulturore të Shqipërisë së Veriut.

Specialistët e trashëgimisë jomateriale të Ministrisë së Kulturës kanë regjistruar e dokumentuar çdo detaj të kostumeve, riteve, stolive, instrumenteve, artit të stilimit dhe paradës së shtojzovalleve të cilat, ne jetën e tyre të përditshme, studiojnë në shkollat e Malësisë së Madhe dhe në Universitetin e Shkodres.

Një dosje që do të përpiqet të sjellë të plotë vlerat përtej ritualit në Malësinë e Madhe.

20160809150134145

20160809150154324

20160809150214269

20160809150229891

20160809150244649

20160809150303986

20160809150324237

20160809150359705

20160809150511665