Të luftosh “turpin” e varfërisë Të luftosh “turpin” e varfërisë
“Fighting Shame” (Të luftosh turpin), është dokumentari i fundit i Guardianit, i realizuar në bashkëpunim me Fondacionin Joseph Rowntree. Ky realizim ndjek punën e... Të luftosh “turpin” e varfërisë

“Fighting Shame” (Të luftosh turpin), është dokumentari i fundit i Guardianit, i realizuar në bashkëpunim me Fondacionin Joseph Rowntree.

Ky realizim ndjek punën e disa grave në Leeds, që kanë ndërmarrë iniciativa për të luftuar stigmat që kanë të bëjnë me varfërinë.

Ky grup flet për sakrificat dhe vështirësitë që ballafaqojnë. Personazhet e dokumentarit, përmes tetë objekteve demonstrojnë luftën e përditshme dhe nevojën që zëri i tyre të dëgjohet nga politikanët britanik.

Regjinë e dokumentarit e ka bërë Sally Ogden. /Telegrafi/