Mendimi për vdekjen në të vërtetë mund të jetë një gjë e mirë. Një ndërgjegjësim mbi vdekshmërinë mund të përmirësojë shëndetin fizik dhe të...

Mendimi për vdekjen në të vërtetë mund të jetë një gjë e mirë. Një ndërgjegjësim mbi vdekshmërinë mund të përmirësojë shëndetin fizik dhe të na ndihmojë të ri-përcaktojmë prioritetet për qëllimet dhe vlerat tona, sipas një analize të re të studimeve të fundit shkencore përcjell Sovrani.info

Eksperimentet e bëra kanë treguar se vetëdija e vdekjes mund t’ju motivojë, duke rritur tolerancën, dhembshurinë, ndjeshmërinë.

Të menduarit për vdekjen mund të nxisë gjithashtu një shëndet më të mirë. Studimet e fundit kanë treguar se kur u kujtojnë vdekjen, njerëzit mund të bëjnë zgjedhje zgjedhin më të mira shëndetësore, të mos pijnë duhan, të ushtrojnë më shumë.

“Vallëzimi” me vdekjen mund të jetë një hap i butë por potencialisht elegant për të jetuar jetën e mirë” thonë autorët e studimit./Sovrani.info