Alpha A9 quhet fotoaparati i fuqishëm nga “Sony”
Kompania Sony serish planifikon që të fillojë ofensivën në tregun e fotoaparateve, kësaj radhe me modelin Alpha A9, i cili paraqet njërin nga fotoaparatet më të shtrenjta të kompanisë. Sony A9 ka full-frame sensor CMOS prej 24.2 MP. Alpha A9 mund të krijojë deri në 241 RAW, fotografinë full-frame... Më shumë
Vlera e kompanisë “Samsung” rritet për një miliardë dollarë
Prodhuesi më i madh botëror i telefonave të mençur, kompania jugkoreane Samsung ka shtuar të premten në tregun e vet vlerën për më shumë se një miliard dollarë, pasi investuesit përshëndetën reaksionin pozitiv ndaj lëshimit në shitje të telefonit më të ri të mençur Galaxy S8. Aksionet e Samsung... Më shumë
Kjo është domethënia e figurave në telefonat e mençur (FOTO)
Jo të gjitha emoticon janë ato që duken. Fytyrat rrumbullake të përdorura në biseda po përdoren gjithnjë e më shumë për të zëvendësuar emocione apo gjeste. “Nuk është gjuhë, për është për t’u vlerësuar që po transformohet në diçka të ngjashme”, thotë presidenti i Unicode, Mark Davis.  Por jo... Më shumë
Instagram-in tani mund ta përdorni pa internet
Një lajm i mirë vjen për të gjithë ata që e përdorin Instagram- in, pasi tani do të kenë mundësi të lundrojnë në të pa pasur internet apo lidhje WIFI. Por jo të gjithë janë me ‘fat’ në këtë risi, kjo vjen vetëm për telefonat android.Ju që keni paisje... Më shumë
Kompania Apple punon me materiale të reciklueshme
Përpjekjet e kompanisë “Apple” që prodhimet e veta t’i krijojë në masë sa më të madhe prej materialeve ricikluese i bëjnë të ndihen krenar udhëheqësit e kompanisë. Nga kompania njëkohësisht përkujtojnë ndonjëherë blerësit për këtë fakt. Megjithatë, thuhet se ekzistojnë edhe disa komponentë, të cilët edhe më tej nuk janë... Më shumë
Instagram ka një lajm të mirë për përdoruesit e telefonave Samsung
Instagram ka njoftuar se aplikacioni i tyre për Android tani do të ketë mundësi të punojë offline, duke i mundësuar përdoruesve të kërkojnë dhe të shikojnë foto edhe kur janë në një zonë pa internet. Kështu, me rritjen e përdoruesve mujorë aktivë, Instagram ka vendosur të marrë rrugën e... Më shumë
Hapat që duhet të ndiqni nëse ju humb celulari
Gjëja e parë që duhet të bëni nëse ju vjedhin telefonin është që të siguroheni që hajduti nuk mund të ketë akses në telefon dhe në të dhënat që ai përmban. “Bllokimi i smartfonit duhet të jetë gjithnjë i aktivizuar”, thotë Andreas Mayer, një oficer i parandalimit të krimit në... Më shumë
Chevrolet Corvette me pamje të mahnitshme (FOTO)
Modeli Corvette është një nga makinat e Chevrolet, që ka pësuar më së shumti ndryshime dhe kur bëhet fjalë për një të re, të gjithë presin diçka unike. Duke trashëguar shumë nga tipare nga paraardhëset, më së shumti është e bazuar në Chorvette C7, por ka elemente të reja. Sidoqoftë,... Më shumë
Ndryshimi i Google Earth quhet “Knowledge Cards”
Google Earth po përmirësohet. I njohur për pamjet satelitore, topografinë dhe ndërtesat 3D, prej të martës ofron informacione shtesë dhe eksperienca më interaktive. Kjo risi, e quajtur “Knowledge Cards” japin më shumë të dhëna, histori, pamje të vendeve që kërkojnën jerëzit, ndërsa “I’m feeling lucky” sugjeron vende unike. Ai... Më shumë
Aplikacioni You Tube sjell risitë e radhës
Teksa Facebook është në qendër të polemikave mbi episodet e dhunës të shpërndara, pas vrasjes së Cleveland, YouTube zgjeron streaming nga telefoni për përdoruesit. Deri tani mund të publikoje “live” nga smartphone për kanalet që kanë të paktën 10 mijë të regjistruar, ndërsa tani janë të vlefshme për këdo... Më shumë