Vdiq Arbër Xhaferi, rroftë Arbër intelektuali Vdiq Arbër Xhaferi, rroftë Arbër intelektuali
Ejup Berisha Shtat vite pa Arbër Xhaferin janë pra kac shumë kohë pa të fizikisht po jo edhe pa bagazhin e tij shumë të... Vdiq Arbër Xhaferi, rroftë Arbër intelektuali

Ejup Berisha

Shtat vite pa Arbër Xhaferin janë pra kac shumë kohë pa të fizikisht po jo edhe pa bagazhin e tij shumë të madh shumë të pasur dhe tepër të thellë intelektual. Mungesa ndjehet atë e ndjejnë më së shumti njerëzit e mirë dhe intelektualët e mirfilltë të cilët në këto troje dhe tani janë jo vetëmse të shpallur si persona shumë të rrezikshëm por edhe po sulmohen duke u përndjekur pamëshirshëm për shkak të intelegjencës dhe punëve të tyre të palodhshme intelektuale. Un përher themë se njerëzit e mencur dhe të mëdhej si Arbër Xhaferi nuk vdesin kurrè por këta vetëmse i ndrrojnë botërat. Arbër Xhafer më nuk bën nëna të paktën diturinë dhe përvojën e tij deri sot nuk e ka arritur akoma ta plotësojë dhe ta zëvendësoj askush te ne shqiptarët. Flm që të kishim në mesin tonë por nuk të cmuam sa duhet tani kemi nevojë shumë të madhe për ndihmën tënde tepër të cmueshme. Na e ke lënë valixhen e madhe intelektuale por askush nuk po i afrohet që ta hap dhe të mëson dicka prej saj. Ti ike në kohën më të vështirë dhe më tè ndjeshme ku kulqedra dhe kafshë të egra ju vërsulën kombit shqiptar dhe po mundohen ta hanë për së gjalli. Po të ishe në këtë botë do na mësoje se si tu shmangeshim rreziqeve dhe si ta shpëtonim veten dhe familjet tona. Vdiq Arbër Xhaferi Rroftë Arbër intelektuali.