Veprimet e ndaluara në shtete të ndryshme Veprimet e ndaluara në shtete të ndryshme
Dikush ka vendosur që të tërheq vërejtjen të gjithë turistëve që udhëtojnë nëpër shtete të ndryshme të botës. Më poshtë janë përmbledhja e 18... Veprimet e ndaluara në shtete të ndryshme

Dikush ka vendosur që të tërheq vërejtjen të gjithë turistëve që udhëtojnë nëpër shtete të ndryshme të botës.

Më poshtë janë përmbledhja e 18 gabimeve që mund të bëjmë derisa udhëtojmë dhe me këtë rast mund të shkelim rregullat ligjore ose etike nëpër botë, transmeton Klan Kosova.

Francë – Mos pyetni ose folni për para

Ukrainë – Mos dhuroni numër tek të luleve

Zelandë e Re – Mos i bini borisë se i ofendoni të tjerët

India – Mos e prekni në publik gjininë e kundërt

Japoni – Mos lëni bakshish

Turqi – Mos e bëni me gishtërinj shenjën OK sepse konsiderohet ofenduese

Britania e Bashkuar – Mos pyetni se sa para fitojnë njerëzit

Islandë – Mos u përpiqni të emitoni aksentin britanez

Gjermani – Mos ia uroni njerëzve ditëlindjen një ditë përpara

Kenia – Mos i thërrisni njerëzit në emër në fillim

Kili – Mos hani me duar

Singapor – Mos hani në transport public

Shtetet e Bashkuara të Amerikës – Mos harroni të lëni bakshish

Itali – Mos porositni kapuçino në restoran

Hungari – Mos i trokitni gotat kur ngrëni dolli

Kinë – Mos dhuroni orë ose ombrellë si dhuratë

Norvegji – Mos pyetni për të shkuar në kishë

Meksikë – Mos u ofendoni nga barcoletat lokale