Vula e Skënderbeut ruhet në Danimarkë Vula e Skënderbeut ruhet në Danimarkë
Kjo është vula e Gjergj Kastriotit-Skënderbeut e cila ruhet në Muzeun Kombëtar të Danimarkës, përcjell Klan Kosova. Mendohet se kjo vulë është krijuar në... Vula e Skënderbeut ruhet në Danimarkë

Kjo është vula e Gjergj Kastriotit-Skënderbeut e cila ruhet në Muzeun Kombëtar të Danimarkës, përcjell Klan Kosova.

Mendohet se kjo vulë është krijuar në kohën kur Skënderbeu është emëruar kryekomandant i kryqëzatës së koalicionit evropian në vitin 1463, shkruan Kosova Press.

Skënderbeu përveç që mbrojti Evropën nga perandoria osmane për 25 vjet, më vonë është bërë edhe motivim dhe simbol i Evropës.