“Wonderwall” e Oasis kënga më e mirë britanike e të gjitha kohërave “Wonderwall” e Oasis kënga më e mirë britanike e të gjitha kohërave
Kënga “Wonderwall” nga rok grupi anglez Oasis është zgjedhur kënga më e mirë britanike në histori, raporton Independent. Kjo është arritur në bazë të... “Wonderwall” e Oasis kënga më e mirë britanike e të gjitha kohërave

Kënga “Wonderwall” nga rok grupi anglez Oasis është zgjedhur kënga më e mirë britanike në histori, raporton Independent.
Kjo është arritur në bazë të një sondazhi të bërë nga Radio X, në të cilën kanë votuar më shumë se 50 mijë njerëz.

Përveç “Wonderwall” që është zgjedhur kënga më e mirë, edhe tri këngë të këtij grupi mbajnë vendin e 2,3, dhe 4. “Don’t Look Back in Anger” që mban vendin e dytë, “Champagne Supernova” është kënga e tretë, dhe “Live Forever” në vendin e katërt.

Kurse top pesëshja përmbyllet nga “I Am The Resurrection” nga The Stone Roses.

Sipas këtij sondazhit në Radio X top 20 këngët më të mira britanike janë këto:

1. “Wonderwall”, Oasis

2. “Don’t Look Back In Anger”, Oasis

3. “Champagne Supernova”, Oasis

4. “Live Forever”, Oasis

5. “I Am The Resurrection”, The Stone Roses

6. “I Bet You Look Good On The Dancefloor”, Arctic Monkeys

7. “Heroes”, David Bowie

8. “Life On Mars?”, David Bowie

9. “Bittersweet Symphony”, The Verve

10. “Gimme Shelter”, The Rolling Stones

11. “One Day Like This”, Elbow

12. “Bohemian Rhapsody”, Queen

13. “Hey Jude”, The Beatles

14. “Common People”, Pulp

15. “There Is A Light That Never Goes Out”, The Smiths

16. “Slide Away”, Oasis

17. “Fool’s Gold”, The Stone Roses

18. “How Soon Is Now”, The Smiths

19. “A Day In The Life”, The Beatles

20. “Love Will Tear Us Apart”, Joy Division