Xhenxhefili, një aleat i shkëlqyer për humbje peshe Xhenxhefili, një aleat i shkëlqyer për humbje peshe
Xhenxhefili është një nga produktet më të kërkuar kohët e fundit për përgatitjen e çajërave bimor, infuzioneve dhe pijeve të ndryshme. Arsyeja është e... Xhenxhefili, një aleat i shkëlqyer për humbje peshe

Xhenxhefili është një nga produktet më të kërkuar kohët e fundit për përgatitjen e çajërave bimor, infuzioneve dhe pijeve të ndryshme. Arsyeja është e thjeshtë: është një rrënjë me veti të jashtëzakonshme, të cilat vetëm kohët e fundit po njihen më mirë në Perëndim. Ndër cilësitë e shumta të xhenxhefilit, është fuqia e tij për të humbur peshë.

Xhenxhefili është në fakt një aleat i vlefshëm për humbjen e peshës nga djegia e yndyrës trupore: E gjitha në sajë të aftësisë së tij për të përshpejtuar metabolizmin, duke e udhëhequr trupin për të konsumuar yndyrë. Por kjo nuk është e gjitha: xhenxhefil është plot me antioksidantë dhe substanca që ndihmojnë në luftimin e inflamacionit.

Megjithatë, xhenxhefil është një aleat i shkëlqyer për ata në dietë, sepse jo vetëm që përshpejton metabolizmin, por gjithashtu pengon oreksin. Është e qartë se nuk mjafton vetëm pirja e tij për të marrë përfitimet që duam, por duke e integruar atë së bashku me një dietë të shëndetshme dhe ushtrimet e duhura!

Çaj xhenxhefili

Për të përgatitur siç duhet çajin, vendosni një litër ujë mineral në një tenxhere, disa feta të hollë të xhenxhefil (rreth 3 cm rrënjë). Vendosni ujin të vlojë për 15 minuta. Pastaj hiqeni nga nxehtësia, lëreni të ftohet për disa minuta, shtoni limon dhe mjaltë dhe është gati për t’u shijuar.