YouTube ka larguar gati 50,000 video me predikuesin radikal islamik Anwar al-Awlaki, i cili u vra në një sulm me dronë në vitin 2011....

YouTube ka larguar gati 50,000 video me predikuesin radikal islamik Anwar al-Awlaki, i cili u vra në një sulm me dronë në vitin 2011. Awlaki ishte i njohur për predikimin e dhunës si detyrë fetare, edhe pse në kohën e vdekjes së tij familja e tij mohoi se ishte terrorist . Videot e mbetura janë kryesisht dokumentarë dhe artikuj lajmesh, raporton New York Times. BBC kupton se kjo është rezultat i rishikimit njerëzor, jo të të mësuarit në makinë, transmeton Sovrani

Për të siguruar që videot të qëndrojnë jashtë YouTube, një herë njerëzit flamur për një video për heqjen, ajo drejtohet përmes një sistemi të formatimit që krijon një gjurmë gishti dixhitale ose “hash”. Videot e ngarkuara krahasohen me këtë hash për të parë kur njerëzit po përpiqen të ndajnë kopjet e përmbajtjes së ndaluar.

Awlaki postoi shumë lloje të ndryshme të videos në YouTube. Disa ishin thirrje eksplicite ndaj dhunës, por të tjerët komentonin Islamin dhe historinë e saj. Shumica e këtyre videos besohet se janë pastruar nga faqja. Nëse ai ishte i gjallë sot, Awlaki do të ishte ndaluar të posedonte një kanal në YouTube sepse ai u emërua si një terrorist në listat e qeverisë në Mbretërinë e Bashkuar dhe SHBA. /Sovrani

 

_98728173_mediaitem98728172