Zbulohet dorëshkrimi i mbajtur fshehur për 500 vjet Zbulohet dorëshkrimi i mbajtur fshehur për 500 vjet
Zbulohet dorëshkrimi i piktogrameve meksikane të shekullit të 16-të, pasi ishte mbajtur i fshehur për 500 vite.  Afërsisht 500 vite përmbajtja e saj ishte... Zbulohet dorëshkrimi i mbajtur fshehur për 500 vjet

Zbulohet dorëshkrimi i piktogrameve meksikane të shekullit të 16-të, pasi ishte mbajtur i fshehur për 500 vite.

 Afërsisht 500 vite përmbajtja e saj ishte e errësuar nga një shtresë e allçisë, e cila fshihte detaje në lidhje me një qytetërim të humbur që jetoi në Meksikë para se të arrinin spanjollët, shkruan Daily Mail.

 Por një teknikë e re e pamjeve ka lejuar për herë të parë historianët të shikojnë nga afër materialet e një serie piktogramesh të fshehura.

 Ajo u ka mundësuar atyre shfaqjen e një paraqitje të shkurtër të historisë dhe kulturën e një qytetërimi të hershëm meksikan të njohur si ‘Mixtec’.

1471904198-Dorëshkrimi sekret i qytetërimit të humbur